Felhasználói név: Jelszó: Elfelejtett jelszó | Felhasználó létrehozása

JELEK – a MAAK Design csoport kiállítása

2009/02/25 14:30
2009/02/25 15:00
Európa/Budapest
Vendég: 
Hajas Ági - építész-képzőművész, Boltresz Attila - fotográfus
Időtartam: 
11perc
Hajas Ági - építész-képzőművész, Boltresz Attila - fotográfus

A kiállítás funkcionális belsőépítészeti alkotásait a wabi-sabi filozófiája ihlette. Erről az irányzatról ma még keveset tudnak Magyarországon, ez japán filozófiai irányzat, a lényege a valóság, a természet szeretete a maga törékeny, múlandó mivoltában. Felhívja a figyelmet arra, hogy a természet apró elváltozásai is szerethetők. Nem kijavítani, hanem elfogadni kell. A hiba csupán szemléletmód kérdése.

 
Olaszországban ismerték meg ezt az irányzatot.
 
Ezt fényképekkel főleg portrékon keresztül kívánták bemutatni. A hiba egyediséget is jelent, ez az emberi portrékban is megjeleníthető. A kiállításon ilyen képek szerepeltek, amelyek leképezik, hogy a különböző emberek – a saját különbözőségüket megjelenítve – hogyan jelennek meg ugyanabban a környezetben.
 
A kiállítás anyagában (annak megfelelően, hogy JELEK volt a főcíme) szerepelt például egy tetovált embereket bemutató portrésorozat is.
 
Az építészeti oldalról a saját szemléletmódjukkal létrehozott alkotásokkal szerepeltek, úgy, hogy az egyes művészeti ágak találkozása mutatkozott meg (pl. irhabútor [egy CD-tartó]).
 
A kiállítást Balogh Balázs DLA, tanszékvezető egyetemi tanár és Vadász György, Kossuth-díjas építész nyitotta meg. A kiállításnak jó visszajelzései voltak, a hatása a csatlakozásokban is érzékelhető.
Értékelésem: Nincs. Értékelés: 4.5 (2 szavazat)
A videó lejátszása új ablakban.

Nagyon jó a riport és

Nagyon jó a riport és Kopaczky Lajos szenzációsan összefogja a témát.

Elmézést az elírásért.

Elmézést az elírásért. Kopeczky Lajos helyesen. Sajnos csak most találtam meg az archív adásokat, de nagyon jó a gyűjtemény.