Felhasználói név: Jelszó: Elfelejtett jelszó | Felhasználó létrehozása

Cikkek

4200 tonna acél a KÉSZ kecskeméti gyárából

Idén már biztos hogy 4200 tonna acélt exportálnak Kecskemétről, ugyanis a KÉSZ ottani acélgyárába a világ számos pontjáról eddig összesen ekkora mennyiségre érkezett megrendelés. Magyar acélt használnak majd többek között Franciaországban, Svájcban, Ausztriában, de még Azerbajdzsánban is.

2,5 milliárdos szálloda és konferenciaközpont lesz a KÉSZ kecskeméti irodaházából

Four Points by Sheraton Hotel és Konferenciaközpont

Ma délelőtt Kecskeméten a közreműködő szervezetek képviselői közösen tették le Magyarország első Four Points by Sheraton Hotel és Konferenciaközpontjának alapköveit.

Régi fényében pompázik hazánk építészeti kuriózuma, a nádasdladányi Nádasdy-kastély

Hammerstein Judit, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős helyettes államtitkára 2011. május 20-án megnyitotta a nádasdladányi Nádasdy-kastély felújított homlokzatának átadási ünnepségét, valamint az erre az alkalomra Nádasdy Ferencné gróf Zichy Ilona emlékére rendezett, „Szerelem mindhalálig – és azon is túl” ­című kiállítást.

Elismerés a CET-nek az első nemzetközi mustrán

CET

Kíváncsiság, lelkesedés és nemzetközi példákkal való összehasonlítás jellemezte az Európai Építészpolitikai Fórum résztvevőinek CET-ben tett szerdai látogatását. Az EFAP, az EU-s elnökségek alatt félévenként megrendezett konferencia, az építészetpolitika és építészet témakörében nagy jelentőséggel bír, a magyar elnökség legfontosabb építésügyhöz kapcsolódó szakmai eseménye. A konferencia az Európai Unió Tanácsának magyar elnöksége hivatalos programjának része. A CET funkcióit első látásra pontosan felismerő és elismerő vélemények is azt sürgetik, hogy a viták helyett a CET tartalommal való megtöltése és sikeres működése legyen a város számára a legfontosabb, magyar és nemzetközi viszonylatban is.

Budakeszi megújul

Mindig nagy öröm, amikor valami új, valami szép fejlődik, születik egy település, egy város életében. Az Európai Uniós pályázatoknak köszönhetően az elmúlt években számos helyszínen kaptak a lakosok örömteli ajándékot, épült-szépült a környezetük. Nagy változások elé néz most a főváros szomszédságában zöldellő Budakeszi városa is.

Clean Energy & Passive House EXPO 2010. október 27-én

2010. október 27-én megnyitja kapuit Magyarország vezető energiahatékony építkezéssel és felújítással foglalkozó kiállítása a CEP® Clean Energy & Passive House EXPO. A rendezvény 2010-ben kiemelten kezeli az energiahatékony építkezés és épületfelújítás, valamint az épületautomatizáció és intelligens épületek témakörét.

XVI. Országos Urbanisztikai Konferencia, Pécs, 2010. november 18-19.

Gazdaságfejlesztés és városfejlesztés - A nagyrendezvények a város vonzerejének növelésében

Kulturális Örökség Napjai „Felemelő század”, 2010.szeptember 18-19.

Hagyományosan szeptember harmadik hétvégéjén tárják ki kapuikat az érdeklődők előtt azok a máskor is nyitva tartó, vagy kevésbe, esetleg ritkán, korlátozottan, netán egyáltalán nem látogatható középületek, magánházak, amelyek megértették, s fontosnak tartják, hogy felhívják a figyelmet az épített örökség értékeire, megőrzésük fontosságára.

A Magyar Urbanisztikai Társaság Elnökségének állásfoglalása a Bécsi utcai beruházásról

A Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) Elnöksége a sajtóból értesült arról, hogy egy beruházó a Budapest V. Bécsi utcájában öt jelentős egyedi épület bontását követően összevont telken iroda, szálloda és kereskedelmi épület elhelyezésére kért építési engedélyt.

Hírek a 2010: tájodüsszeia kiállítás békéscsabai eseményeiről

A 2010: tájodüsszeia c. kiállítás, amely a tájépítészet elmúlt évtizedének legfontosabb munkáit dolgozza fel, 2010 augusztusában Békéscsabán mutatkozott be. A több magyarországi régióra tervezett "roadshow" második állomásán, a Dél-Alföldi Régióban szívélyesen, szeretettel fogadták a kiállítást, amely augusztus 14-én véget ért. A megnyitón megjelenteknek Schuchmann Péter (a MÉK Táj- és Kertépítész tagozatának elnöke), a békéscsabai születésű Szloszjár György (a tagozat vezetőségi tagja) és Bardóczi Sándor (a kiállítás kurátora) tartott szakmai idegenvezetést.