Felhasználói név: Jelszó: Elfelejtett jelszó | Felhasználó létrehozása

XVI. Országos Urbanisztikai Konferencia, Pécs, 2010. november 18-19.

Gazdaságfejlesztés és városfejlesztés - A nagyrendezvények a város vonzerejének növelésében
A pécsi EKF-et, a 2020-ra Budapestre kezdeményezett olimpiát, vagy az 1995-96-ra tervezett, majd elmaradt EXPO-t, mind önmagán messze túlnyúló jelentõségû, a város hosszú távú fejlesztését alapvetõen felgyorsító rendezvénynek hirdették meg kezdeményezõik. Túlzottak-e ezek az álmok? Mennyire kapcsolható össze a nagyrendezvény és az utóhasznosítás? Mennyit számít a marketing-kommunikáció a nagyberuházásokért lobbizó szakemberek, érdekcsoportok érvényesülésében? Hol vannak a gazdaságfejlesztésben fontos eszközt jelentõ nemzetközi szakvásárok? Egyáltalán: hol tart ma Magyarországon az önkormányzatok gazdaságfejlesztõ munkája, és hogyan függ ez össze a városfejlesztéssel? Ezekre a válaszokra keresi a választ a Magyar Urbanisztikai Társaság XVI. Országos Urbanisztikai Konferenciája, mely ezúttal Európa Kulturális Fõvárosában, Pécsett kerül megrendezésre.
Az elõadások mellett – amelyek több oldalról járják körül a témakört – a szekcióüléseken a résztvevõknek 10 percben lehetõségük nyílik korreferátumok elõadására, véleményük részletes kifejtésére. A részvételért 3 MÉK továbbképzési kreditpont igényelhetõ!
Várjuk minden olyan urbanista – fõépítész és várospolitikus, tervezõ és kutató, stratégiai vezetõ és városmarketinges, stb. – jelentkezését, aki szekcióelõadás keretében szívesen megosztaná tapasztalatait, gondolatait, javaslatait a jelenlegi helyzettel és a továbblépéssel kapcsolatban.
Az érdeklõdõket kérjük, hogy elõadási szándékukat legkésõbb 2010. október 18-ig jelezzék.
Jelentkezni létezõ gyakorlat, terv, tanulmány, kutatási eredmény bemutatásával, részletes összefoglalóval lehet és egy rövid, maximum 1000 karakteres kivonattal, elektronikusan, a következõ e-mail címen: mut@mut.hu. Többszerzõs tanulmány, elõadás esetén annak a szerzõnek a jelentkezését várjuk, aki azt a konferencián elõ kívánja adni.
Az idõkorlátok miatt egy szekcióban maximum 8 db 10 perces korreferátum elhangzására van mód ezért kérjük mihamarabb jelentkezzen elõadásával.
Az elõadás bemutatása várhatóan több továbbképzési kredit pontot ér. A MUT-tag elõadóink október 18-ig történõ jelentkezése esetén a részvételi díjat elengedjük, csak az étkezési és szállásköltségek terhelik õket.
Lehetõség nyílik továbbá a konferencián a témához kapcsolódó tablók kiállítására, tablónkként 9.900 Ft+ÁFA díj ellenében. A tablókat álló formátumban, 70x100 cm-es méretben, habkartonra kasírozva kérjük 2010. november 5-ig eljuttatni a MUT titkárságára.
 
 
Tervezett program
November 18. csütörtök
10.00 Elnöki köszöntő (Aczél Gábor, a MUT elnöke)
10.10 Tervek és a valóság – A pécsi EKF-tervek és a városfejlesztés (Páva Zsolt, Pécs polgármestere)
10.20 Nagyrendezvények az európai városok gyakorlatában - tapasztalatok és tanulságok (Dr. Piskóti István intézetigazgató, Miskolci Egyetem)
10.50 A kormányzat törekvések a helyi gazdaságfejlesztés és a településtervezés integrációjára (Dr. Szaló Péter helyettes államtitkár, BM)
11.10 Kávészünet
11.25 Gazdaságfejlesztés – térségfejlesztés – eseménymarketing (Prof. Dr. Cséfalvay Zoltán stratégiai államtitkár, NGM)
11.40 Eseménymarketing a vidékfejlesztés stratégiájában (A vidékfejlesztésért felelős államtitkárság küldöttje, VM)
12.00 Álmok helyett ébredjünk! (Horváth András, a Dél-Dunántúli Építész Kamara elnöke)
12.20 Álomfejtés: mekkora és milyen álma valósul/valósult meg Pécsnek? (Dr. Merza Péter fejlesztési igazgató, Pécs2010 Menedzsment Központ)
12.40 Város, gazdaság, fejlesztés – dilemmák és tanulságok (Lukovich Tamás PhD, főiskolai tanár, SZIE)
13.00 Ebéd
14-17.30 Szekcióülések a következő témakörökben:
1. Gazdaság és városfejlesztés – a rendelkezésre álló eszközök – moderátor: Jármi Gyöngyi (BM)
2. Kultúra, gazdaság, város – tudjuk-e mire való? – moderátor: Alföldiné Petényi Zsuzsanna (Szentendre főépítésze)
3. Vásárok, búcsúk, fesztiválok – az eseménymarketing a települések marketingjében – moderátor: Dr. Ónodi Gábor (MUT alelnök)
Közben: 15.30 Kávészünet
19.00 Vacsora
 
November 19. péntek
9.00 Séta a városban, az EKF létesítményeinek megtekintésével – Dr. Tóth Zoltán (MUT alelnök)
11.30 Merre tovább városfejlesztés? – Pódiumvita a szekciómoderátorok részvételével. – Moderátor: Ongjerth Richárd (ügyvezető igazgató, Magyar Urbanisztikai Tudásközpont)
13.00 A Konferencia zárása
13.15 Ebéd
 
További Információ:
Fally Veronika, programkoordinátor
Magyar Urbanisztikai Társaság
1094 Budapest., Liliom u. 48.
Tel.: +36 1 215 5794
Fax.: +36 1 215 5162
 
No votes yet