Felhasználói név: Jelszó: Elfelejtett jelszó | Felhasználó létrehozása

4200 tonna acél a KÉSZ kecskeméti gyárából

Idén már biztos hogy 4200 tonna acélt exportálnak Kecskemétről, ugyanis a KÉSZ ottani acélgyárába a világ számos pontjáról eddig összesen ekkora mennyiségre érkezett megrendelés. Magyar acélt használnak majd többek között Franciaországban, Svájcban, Ausztriában, de még Azerbajdzsánban is.

Kiemelkedően indul a KÉSZ Csoport idei éve az acélszerkezet gyártás szempontjából. Eddig 4200 tonnára érkezett külföldi, 700 tonnára pedig magyarországi megrendelésük. A megrendelők között szerepelnek új és visszatérő ügyfelek is.

A dániai Cimbria Unigrain A/S a mezőgazdasági szektorból két francia és egy magyarországi projekthez, a svájci Bolliger&Maillard Consulting Engineers Inc. egy újabb pódium jellegű acélszerkezet gyártására, az osztrák Andritz AG és LOI Thermprocess GmbH egy salakkezelő üzem felújításához, míg a CEMTEC Cement and Mining Technology GmbH egy azerbajdzsáni aranybányához rendelt acélt a KÉSZ Ipari Gyártótól.

„2007-óta nem produkáltunk ilyen évkezdést Kecskeméten. Számunkra ez azt jelenti, hogy megbízható, jó terméket gyártunk, amelyet a világ minden pontján elismernek. Úgy gondolom, hogy az export különösen nagy érték a magyar gazdaság számára, főleg ha az előállítás több száz magyar embernek biztosít mindennapi munkát” – hangsúlyozta Farkas Dezső, a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója.

A fent említett összesen közel 5000 tonna acélmennyiség azt jelenti, hogy a KÉSZ idén már eddig háromszor annyi acélt exportál, mint amennyit a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Sky Court építéséhez felhasználtak.

A KÉSZ Csoportról:
A KÉSZ 30 évvel ezelőtt gyakorlatilag családi vállalkozásként kezdte meg működését, mára pedig egy igazi holdinggá vált, amely a környező országokat is beleértve több ezer munkavállalót foglalkoztat, árbevétele pedig elérte a 70 milliárd forintot. A KÉSZ Csoport tagvállalatai révén jelen van Magyarországon az építőipari kivitelezés, az építőelem-gyártás, az ingatlanfejlesztés, a létesítmény-üzemeltetés, a flottamenedzsment és a környezetipar területén.

A KÉSZ Holding Zrt. a KÉSZ Csoport vezető társasága, amely összefogja tagvállalatok erőforrásait, és ezeket felhasználva komplex szolgáltatásokat – építőipari kivitelezés tervezéssel, ingatlanfejlesztés, üzemeltetés – tud nyújtani a beruházóknak. A Holding nagy előnye és értéke sok versenytárssal szemben, hogy saját ingatlanokon, saját gépekkel, berendezésekkel, saját fejlesztések révén tudja megvalósítani a legkülönbözőbb létesítményeket, és rendelkezik a fejlesztésükhöz, üzemeltetésükhöz szükséges tapasztalatokkal, eszközökkel is.

A Holding Magyarországon túl a környező európai országokban is kifejti aktivitását. A KÉSZ Csoport építette fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Sky Court épületét, valamint többek között a Daimler kecskeméti gyárának jelentős épületeit. A KÉSZ Csoport idei nagyberuházása az Új Széchenyi Terv segítségével épülő Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont is.

No votes yet