Felhasználói név: Jelszó: Elfelejtett jelszó | Felhasználó létrehozása

2,5 milliárdos szálloda és konferenciaközpont lesz a KÉSZ kecskeméti irodaházából

Four Points by Sheraton Hotel és Konferenciaközpont

Ma délelőtt Kecskeméten a közreműködő szervezetek képviselői közösen tették le Magyarország első Four Points by Sheraton Hotel és Konferenciaközpontjának alapköveit.

A Starwood szállodalánc tagjaként működő négy csillagos business hotelt és a hozzá kapcsolódó konferenciaközpontot a 30 éves KÉSZ Holding kecskeméti irodaházából 723 millió forint uniós támogatás segítségével, összesen 2,5 milliárd forintból alakítja ki a KÉSZ Hotel és Konferencia Menedzsment Kft. Az épületkomplexumot várhatóan 2013-ban adják át, amellyel 43 új munkahely jön létre.

A hotel és a konferenciaközpont alapköveinek letételével hivatalosan is elkezdődött Magyarország egyik legmodernebb business hotelének és konferenciaközpontjának megvalósítása. Csütörtök délelőtt ugyanis Varga Mihály, a KÉSZ Holding igazgatóságának elnöke, Laskai Ildikó, a KÉSZ Hotel és Konferencia Menedzsment Kft. ügyvezetője, Dr. Zombor Gábor, Kecskemét város polgármestere, valamint Klaus Brandstetter, az amerikai Starwood szállodalánc képviselője közösen tették le a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont alapköveit. Az alapkőletétellel együtt elindult a beruházás weboldala a www.kecskemethotel.hu is, ahol minden fontosabb információt, hírt megtalálhatunk a projekttel kapcsolatban, valamint 10 percenként frissülő kameraképen keresztül is követhetjük az építkezést.

A 27 országban hozzávetőlegesen 160 tagot számláló Four Points by Sheraton a Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. szállodalánc olyan specializált hotelmárkája, amely kifejezetten business szállodákat foglal magába. A kecskeméti létesítménynél is ezt tartották szem előtt, hiszen az irodaházból kialakított négycsillagos, négyszintes hotelben 129 szoba és 7 lakosztály lesz. A komplexum részeként fog üzemelni az 1400 négyzetméteres konferenciaközpont, amelynek fő konferenciaterme 400 négyzetméter alapterületű. A 480 férőhelyes konferenciaközpont a plenáris terem mellett hat kisebb szekciótermet, egyéb kiszolgáló helyiségeket foglal magában, a szállodán belül pedig bárt, éttermet és fitnesz központot alakítanak ki.

Varga Mihály, a kedvezményezett KÉSZ Hotel és Konferencia Menedzsment Kft-t magába foglaló KÉSZ Holding elnöke szerint: „Nemcsak a munkában, hanem az életben is olyat kell álmodni, amit meg is lehet valóstani. Most egy ilyen álom beteljesülésének vagyunk a mérföldkövénél. Büszke vagyok arra, hogy ezt a projektet a KÉSZ Csoport Kecskemét városával és a Starwooddal közösen álmodhatta meg.” A beszéd után Varga Mihály egy építési sisakot nyújtott át Kecskemét város polgármesterének, amely sisak nemcsak a megvalósítás kezdetét szimbolizálja, hanem a városvezető állandó belépési jogát az építési területre.

A nyitástól kezdve a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont a Starwood szállodalánc tagjaként, az Interstate Hotels & Resorts fogja üzemeltetni. A hotel megvalósításának összértéke meghaladja a 2 milliárd, a konferenciaközponté pedig az 500 millió forintot. A létesítmény a 2013-as átadásával 43 új munkahely jön létre.

No votes yet

Hasonló témájú anyagaink...

Régi fényében pompázik hazánk építészeti kuriózuma, a nádasdladányi Nádasdy-kastély

Hammerstein Judit, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős helyettes államtitkára 2011. május 20-án megnyitotta a nádasdladányi Nádasdy-kastély felújított homlokzatának átadási ünnepségét, valamint az erre az alkalomra Nádasdy Ferencné gróf Zichy Ilona emlékére rendezett, „Szerelem mindhalálig – és azon is túl” ­című kiállítást.

Zengő Kövek a pécsi Széchenyi téren

A március 18-i közgyűlés egyik előterjesztése foglalkozik a Széchenyi téren elhelyezendő új műalkotással. A tér engedélyezési tervének szakmai- és társadalmi vitája során az eredeti terv részét képező úgynevezett Párnafelhő alkotás nem nyerte el sem a szakma, sem a lakossági fórumok tetszését, így a végleges építési engedély kiadása során a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal – mint építési hatóság – véleményezését követően az önkormányzat úgy döntött, hogy a Párnafelhő nem valósul meg a tér átépítése keretében.

Pécsen bokréta avató és három térátadó ünnepséget rendeztek

December 18-án ismét fontos mérföldkőhöz érkezett a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program. A Közterek és parkok kulcsprojekt sikeres kivitelezését jelzi, hogy ünnepélyes keretek között átadták a Rókus sétányt, a Kórház teret és a Pécs-keleti városrészt, a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont legmagasabb pontjára pedig bokrétát helyeztek el a kormány, a Baranya Megyei Önkormányzat, Pécs MJV és a Pécsi Tudományegyetem képviselői.

Kitűnően halad a Széchenyi tér felújítása

Rendben és a terv szerint halad a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program keretében megvalósuló beruházások kivitelezése. A Közterek és parkok újjáélesztése projekt keretében megújul a történelmi belváros egy része, többek között a Széchenyi tér is, amelynek kivitelezése – ha rendkívüli időjárási körülmények nem lesznek – heteken belül befejeződik.

Változások az Elephant Holding új projektjében, a Palota Ligetben

Az Elephant Holding október 29-én bejelentette, hogy az eredeti tervekhez képest számos közérdekű elemmel bővíti legújabb fejlesztését. A XV. kerületi Palota Ligetben 2 közpark, idősek otthona egy orvosi rendelő, óvoda és bölcsőde is épül.